dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

Byrådsmedlem: Er snerydningen sexistisk?

KORT NYT12. JAN 2024 7.27

AALBORG: Er snerydningen organiseret rigtigt, når man starter med at rydde vejene for bilisterne, men venter med cykelstier og fortove? Og er det sexistisk, når nu data flere steder har vist, at mænd generelt tager bilen på arbejde, mens kvinder oftere bruger offentlig transport, går eller cykler?

Sådan spørger byrådsmedlem i Aalborg Evald Lange Rise (S) i et læserbrev i Nordjyske med overskriften "Kommunen rydder for mænd i biler, mens kvinder falder på fortovet". Han vil gerne have drøftet data for kommunens snerydning og prioriteringerne af, hvor rydningen er vigtigst. Han baserer blandt andet sine spørgsmål på en rapport fra svenske Karlskoga, som i 2011 viste, at snerydning påvirkede de to køn forskelligt. 

Flere skadestuer har desuden meldt om mange fodgængere med faldskader. Derfor mener han, det kunne være nærliggende og samfundsøkonomisk rigtigt at gøre som i den svenske by og først rydde fortove, biveje og cykelstier, men vente med hovedvejene, hvor bilisterne sidder ret sikkert i deres bil og ikke kommer til skade. "Der tegner sig et billede for mig, at vi kan mindske hospitalsindlæggelser som følge af fald, styrt og ulykker hos mænd og kvinder som følge af vintervejret, hvis vi tænker anderledes og nyt i snerydningsstrategien," skriver han. 

ak

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.