HOVEDSTADEN / MIDTJYLLAND: Børn og unge med tvangstanker, spiseforstyrrelser eller andre psykiske lidelser kommer hurtigere i behandling end sidste år. Det viser nye tal fra Statens Serum Institut, oplyser Region Hovedstaden.
Ventetiden i børne- og ungdomspsykiatrien er faldet fra 55 til 30 dage i løbet af det sidste år. Den kortere ventetid skyldes bl.a., at Region Hovedstadens Psykiatri siden januar har arbejdet målrettet på at udrede og igangsætte behandlingen for flere patienter end tidligere.
Det sker bl.a. med bedre planlægning og lean-metoder, der tilrettelægger arbejdet, så hver behandler kan hjælpe flere patienter per arbejdsdag. Psykiatriens centrale visitationsenhed er også udvidet, så patienterne fra start tilbydes udredning og behandling hos de rette eksperter i regionen.
Samme udvikling ser man i Region Midtjylland, hvor ventetiden i psykiatrien er faldet det sidste år. Det viser nye tal fra Statens Seruminstitut. Her er det især også i børne- og ungdomspsykiatrien, patienterne venter kortere tid på at begynde udredning. Det skriver TV2 Østjylland.
I august måned sidste år var gennemsnitsventetiden på 50 dage for en patient under 18 år. I august måned i år er ventetiden faldet til 25 dage.
Regionen er nu i gang med at få nedsat ventetiden på at få en diagnose.
1. september trådte en lovændring i kraft, som sikrer psykiatriske patienter de samme ventetider som somatiske patienter.
rp
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.