DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Har man sat næsen op efter en længere bytur i Aarhus eller Silkeborg, må man væbne sig med tålmodighed.
Foto: Michael Bothager, Ritzau Scanpix

Barer i Silkeborg og Aarhus får ikke lov til sen åbning

Selvom andre kommuner nu er hårdere ramt af corona, bliver Silkeborg alligevel omfattet af særregel.

Restauranter, caféer og barer i Silkeborg og Aarhus får ikke lov at udvide åbningstiden til kl. 2. Det sker på grund af coronasituationen, oplyser Sundheds- og Ældreministeriet.

Silkeborg har ellers nu færre nye smittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge end både Aarhus, Brøndby, Høje-Taastrup, Randers, Ishøj, Norddjurs og Gentofte, efter at smitten i kommunen er aftaget.

Ministeriet vil holde øje med situationen og vurdere, hvornår de særlige regler for Aarhus og Silkeborg kan ophæves, skriver man i et svar til Ritzau om bekendtgørelsen, som ventes at træde på onsdag.

Særligt fokus

- Sundhedsmyndighederne har i den forgangne uge haft særligt fokus på Aarhus og Silkeborg, og der har været iværksat lokale tiltag for at hindre smittespredning. På baggrund af sundhedsmyndighedernes anbefaling fastsættes det derfor også i den nye bekendtgørelse, at den nye bestemmelse om udvidelse af åbningstid for restauranter, barer, caféer og lignende fra kl. 24.00 til 02.00 ikke skal gælde for Aarhus og Silkeborg kommuner, skriver ministeriet.

I resten af landet får barer, restauranter, caféer og lignende steder ellers lov at holde åbent til klokken 02.00 under forudsætning af, at der ikke lukkes nye gæster ind efter klokken 23.

Aftalen om restauranter, barer og caféernes længere åbningstid er en del af den aftale om fase 4 af genåbningen, som et politisk flertal har indgået.

Ritzau/ak