DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Antallet af indlagte med corona stiger med fem til 184

2.400 personer er døde med coronavirus, siden epidemien ramte landet for godt et år siden.
21. MAR 2021 16.55

Der er fundet yderligere 609 coronatilfælde det seneste døgn ved PCR-test. Det oplyser Statens Serum Institut søndag eftermiddag. Derudover er der registreret yderligere 48 positive testsvar ved hjælp af lyntest. Det samlede antal registrerede smittede er 657. Det giver en positivprocent på 0,29.

Positivprocenten er et udtryk for andelen af smittede blandt de testede, og niveauet har siden februar ligget stabilt under 0,50. Det samlede antal prøver, der ligger til grund for søndagens smittetal, er 228.686. Efter seks dage med faldende antal indlagte coronapatienter er antallet steget med fem personer til 184.

Af de indlagte er 40 patienter indlagt på intensivafdelinger. 22 af dem er lagt i respirator, fordi de har brug for hjælp til at trække vejret. Selvom antallet af indlagte søndag er steget, er antallet stadig på samme niveau som i begyndelsen af november.

Der er registreret yderligere ét coronarelateret dødsfald. Dermed er samlet set 2.400 personer døde med coronavirusset, siden det første tilfælde af covid-19 blev konstateret herhjemme 27. februar sidste år.

Siden lørdag er antallet af danskere, der har fået mindst ét af to vaccinestik, steget med 2963. I samme periode er antallet af færdigvaccinerede steget med 4972. Det betyder, at 5,3 pct. af befolkningen nu har fået to vaccinestik i overarmen, mens 10,8 pct. har påbegyndt vaccinationen.

Ritzau