DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Alle plejehjemsbeboere vaccineret første gang

KORT NYT9. JAN 2021 11.17
TEMA: Corona

Det første af to vaccinestik er givet til de plejehjemsbeboere i landets fem regioner, som har takket ja til at blive vaccineret mod coronavirus. Det stod klart fredag, hvor Region Sjælland, Syddanmark og kommunerne Skive og Samsø i Midtjylland er blevet færdige med at vaccinere.

De øvrige kommuner i Midtjylland samt Region Hovedstaden og Nordjylland blev torsdag færdige med indsatsen på plejehjemmene. Det er ikke samtlige af landets omkring 40.000 plejehjemsbeboere, der er blevet vaccineret. Der er ingen tvang, men generelt har regionerne oplevet høj tilslutning.

Præcis hvor stor vaccinetilslutningen har været over hele landet, vides ikke endnu. I Region Hovedstaden var meldingen torsdag, at "stort set alle" har sagt ja til at blive vaccineret, og Trine Holgersen, direktør for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland, oplyser, at flere end 80 pct. blandt plejehjemsbeboerne fik vaccinestikket. Samlet set er 1,75 pct. af den danske befolkning fredag blevet vaccineret mod coronavirus med første stik. Det er 102.092 personer.

Ritzau / eo