DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Antal nyindlagte pr. døgn. I dag er der 82 nyindlagte og det var der også to dage i marts. Kun tre dage, også i marts, har der været flere nyindlagte end det på en enkelt dag.

Alle corona-tal går fortsat den forkerte vej

Rekord for antal smittede, rekord for positivprocent, højeste antal nyindlagte siden marts. Herlevs incidens passerer 600.
8. DEC 2020 14.36
TEMA: Corona

Dagens coronatal er igen værre, end de var dagen forinden. Et af tallene er endda det værste i over otte måneder, nemlig antallet af nyindlagte patienter med coronasmitte.

Positivprocenten topper med 2,78 pct., 2.046 smittede ud af 77.373 testede. I går var tallet 2,6 pct. i forgårs 2,4 pct., dagen før 2,25 pct., og tallet er i det hele taget steget dagligt i mere end en uge.

Blandt kommunerne er Herlevs incidens nu på 608, og Ishøj klarer sig med 599,3 kun lige fri af 600-grænsen. Det er stigninger siden i går på henholdsvis 38 og 61,2.

Generelt står det fortsat værst til i de 38 kommuner, der fra i morgen underlægges skærpede restriktioner, samt i Holstebro og Struer kommuner. Blot fem kommuner ligger under bekymringsgrænsen med en incidens under 20 smittede pr. 100.000 personer: Frederikshavn, Hjørring, Jammerbugt, Fanø og Ærø.

Top om 14 dage

Antallet af indlagte er steget fra 328 til 354 personer, men  det dækker over at 56 er udskrevet og hele 82 nye patienter er indlagt. Sidstnævnte er det højeste antal siden 28. marts. Kun tre gange, alle i marts, er der på en enkelt dag nyindlagt flere patienter end det.

- Vi skal forvente, med den stigning vi ser lige nu, at antallet af nye indlæggelser med corona vil stige med 50 pct., inden det når toppen, siger lektor i matematisk epidemiologi ved Roskilde Universitet, Viggo Andreasen, til Ritzau.

Det vil ske om ca. 14 dage, forventer han.

Syv patienter er det seneste døgn døde med coronasmitte. I alt har 901 mennesker mistet livet med coronasmitte.