dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
doi
Foto: Colourbox

Akutophold forhindrer indlæggelser

Horsens har succes med akutophold - to tredjedele af borgerene får det bedre efter 14 dage på en akutplads
20. FEB 2014 6.05

HORSENS: I 2013 fik  to tredejedele af de henviste borgere i kommunen det således mærkbart bedre efter opholdet. Akutpladserne, der hører under Vital Horsens, henvender sig til borgere i alle aldre, som i en periode har brug for ekstra omsorg på grund af for eksempel underernæring, uhensigtsmæssig medicinering, for højt blodtryk, blærebetændelse m.v. Formålet er at forebygge, at borgerne bliver indlagt på sygehuse.

- Vores akutpladser adskiller sig fra andre ved, at vi har sygeplejersker tilknyttet, som i tæt samarbejde med geronto psykiatrisk team, læger og terapeuter gør en samlet indsats. Det sikrer en høj faglig indsats, fortæller assisterende områdeleder Birgitte Krusell, Vital Horsens Døgnrehabilitering.

Hun tilføjer, at lægerne sagtens kan henvise borgerne til en akutplads, selvom der ikke nødvendigvis er tale om et akut behov.

En situation kan for eksempel have udviklet sig negativt over længere tid, hvis en nabo, som plejer at hjælpe med indkøb og madlavning, pludselig bliver syg. Så får borgeren måske ikke noget at spise og kan - især hvis der er tale om en ældre - risikere at dehydrere og falde.

Ifølge Ellen T. Schmidt (S), der er formand for Velfærds- og Sundhedsudvalget i Horsens Kommune, er akutpladserne kommet for at blive:

- Vi har særligt fokus på akutpladserne, da personalet her er trænet i at kigge på det hele menneske og ikke kun den fysiske sygdom. Det sikrer, at borgerne får en fleksibel og varieret omsorg og dermed forhåbentlig undgår at blive indlagt på sygehus.

Horsens Kommune råder for øjeblikket over syv akutpladser, som fysisk ligger ved Lindehøj Centret. Opholdstiden er ca. 14 dage.


kil

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dk-sundhed.dk/artikel/akutophold-forhindrer-indlaeggelser

GDPR