dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
doi

Advokat: Systemfejl i patientklagesager

KORT NYT
10. AUG 2015 10.28

Der sker systematisk fejl i behandlingen af klager fra patienter, som ønsker erstatning efter at være blevet fejlbehandlet. Det mener advokat Karsten Høj fra firmaet Elmer & Partnere, der er en af Danmarks mest erfarne inden for området. Baggrunden er ifølge Politiken en sag, som han netop har vundet i Retten i Esbjerg for en 59-årig mand, der måtte bruge fem år og gå til domstolene for at få den korrekte afgørelse.

Manden fik en erstatning, fordi Retslægerådet under byretssagen fastslog, at der var begået en 'klar lægefaglig fejl', da lægerne ved en rutinescanning havde overset, at hans kræftsygdom var vendt tilbage. Et afgørende ordvalg fordi beviskravet så er lempet. Når der er tale om en klar fejl, skal det ikke være 'overvejende sandsynligt', at en skade kunne være undgået, hvis lægen havde handlet på en anden måde. Så skal tvivlen komme patienten til gode, forklarer advokat Karsten Høj.

- Højesteret har i 8-10 domme fastslået, at dette princip gælder. Derfor skal både Patienterstatningen og Ankenævnet forholde sig til, om der er begået en klar fejl. Begge dele har de undladt i deres administrative behandling af sagen, og det er meget kritisabelt. Den enkelte patient har ikke en chance for at kende denne praksis. Mange advokater kender den ikke. Derfor er det så vigtigt, at Patienterstatningen og Ankenævnet forholder sig til det, men de skriver ikke engang om det i afgørelsen. Og så har patienterne slet ingen chance, siger Karsten Høj til Politiken.

mk

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dk-sundhed.dk/artikel/advokat-systemfejl-nobr-i-patientklagesager-nobr

GDPR