DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Aarhus genåbner gymnasier og Silkeborg-restriktioner ophæves

KORT NYT25. AUG 2020 6.39
TEMA: Corona

SILKEBORG / AARHUS: Særlige restriktioner i Silkeborg Kommune ophæves, mens halvdelen af eleverne på gymnasier i Aarhus Kommune må være til stede til undervisning fra tirsdag. Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse. Begrænsningen på gymnasieelever på gymnasierne i Aarhus gælder foreløbig indtil den 4. september.

I de to kommuner har der været særlige restriktioner grundet smittespredning med coronavirus. Det blev tidligere meldt ud, at hvis smittesituationen i Silkeborg Kommune fortsat var under kontrol mandag, ville særlige restriktioner her blive ophævet, blandt andet krav  om lukning af restaurationslivet kl. 24.00 og anbefalinger om at arbejde hjemme.

I Aarhus gælder særlige restriktioner, blandt andet lukkegrænsen for nattelivet klokken 24.00 stadig,  indtil myndighederne vil vurdere situationen igen på fredag. Men fra tirsdag må en del af gymnasieeleverne altså igen vende tilbage, når ledelsen på uddannelsesstedet har styr på, hvordan det kan foregå sundhedsmæssigt forsvarligt.

Ritzau