dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
doi
Foto: Kenneth Meyer, Polfoto

60-90 bad om akut krise­hjælp efter terrorangreb

Efter weekendens angreb i København kunne borgere få psykologisk hjælp hos Region Hovedstadens akutberedskab
20. FEB 2015 13.52

HOVEDSTADEN: I alt har mellem 60 og 90 personer søndag, mandag og tirsdag benyttet Region Hovedstadens tilbud om telefonisk krisehjælp efter sidste weekends terrorangreb i København. Det viser en opgørelse, som Region Hovedstaden har lavet.

I søndags skrev Københavns Politi på Twitter, at berørte borgere kunne få rådgivning over telefonen af Region Hovedstadens akutberedskab. Og den mulighed blev altså benyttet af en del personer.

Psykiatrisk personale var klar til at hjælpe folk med at bearbejde deres oplevelser fra angrebene mod Krudttønden på Østerbro og synagogen i Krystalgade i København.

- Jeg har indtryk af, at det er gået super godt, og at folk har været glade for den hjælp, de har fået. Vi øver os meget i tingene, og vi er glade for, at beredskabet har virket, siger Rune Sybjerg, kommunikationschef i Region Hovedstadens Psykiatri.

Åben døgnet rundt
Akuttelefonen har været åben døgnet rundt, som den i øvrigt altid er, og her har to psykiatriske sygeplejersker og en sekretær taget imod opkaldene. Det er sygeplejersker, der har givet krisehjælp, og i nogle tilfælde har læger bistået dem.

- De fleste, der har ringet, har været kriseprægede i let grad og er blevet vejledt til at opsøge egen læge eller et psykiatrisk center. Der har været enkelte, der var svært påvirkede, og de blev bedt om at henvende sig fysisk i den psykiatriske akutmodtagelse. Og endelig var der nogle, der kunne nøjes med en snak over telefonen, siger Rune Syberg.

Region Hovedstadens tilbud om psykologisk hjælp over telefonen var som udgangspunkt ikke rettet mod folk, der var direkte involverede i de dramatiske begivenheder. De der oplevede attentaterne i Krudttønden og ved synagogen på tæt hold, fik efterfølgende krisehjælp af psykiatere og psykologer på Bellahøj Politistation.

Ritzau

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dk-sundhed.dk/artikel/60-90-bad-om-akut-krise-shy-hjaelp-efter-terrorangreb

GDPR