DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

26 nye coronadødsfald og 3.297 nye smittede

Presset øges på sygehusenes intensivafdelinger, men positivprocenten er lavere end i sidste uge.
23. DEC 2020 14.34
TEMA: Corona

Ikke færre end 26 nye corona-dødsfald er registreret det seneste døgn. Dermed stiger det samlede antal dødsfald i Danmark til 1.096, viser dagens tal fra Statens Serum Institut, SSI.

For at blive registreret som coronarelateret skal dødsfaldet ske senest 30 dage efter, at patienten er testet positiv for covid-19.

De 26 dødsfald får sammen med 132 nyindlæggelser og næsten lige så mange udskrivninger antallet af indlagte til at falde med tre til nu 720.

De indlagte er gennemgående dårligere. 91 af dem ligger på intensiv afdeling, heraf 53 i respirator. Det er henholdsvis otte og fem mere end i går. 

3.297 nye smittede

3.297 er testet positiv siden i går, men det hører med i billedet, at tallet er fra 27 timer. I går var det tilsvarende tal 2.543, men det var kun fra 21 timer på grund af serverproblemer hos SSI. 

I stedet kan man sammenligne, hvor stor en procentdel af de testede, der viste sig at være smittet. Det er for de seneste 27 timer 1,95, mens det i går var 1,87. Det var til gengæld meget lavere end de foregående dage. Smitteprocenten toppede for godt en uge siden på 3,5.

De lavere procenter i går og i dag kan enten skyldes, at smitten falder, eller at flere uden symptomer har ladet sig teste for en sikkerheds skyld op til jul.

1.139 fundet via lyntest

Samtidig blev 1.139 testet positiv med lyntest i løbet af tirsdag hos de fire private udbydere, der har kontrakt med staten. Det er uvist, om der er overlap mellem disse smittede og dem, der er registreret hos SSI.

I alt blev der lavet 70.778 lyntest tirsdag, så det giver en positivprocent på 1,61. Det er den laveste andel i den uge, der har været gang i lyntest som del af det offentlige tilbud.

Fordelt på kommuner er Ishøj stadig værst ramt efterfulgt af Albertslund, Vallensbæk, Greve, Egedal, Herlev, Frederiksberg, Rødovre og København.

24 kommuner er i dag over 500 i incidens, hvilket er lidt færre end i går.  

Ifølge lektor i matematisk epidemiologi ved Roskilde Universitet Viggo Andreasen svarer de seneste dages smittetal til et fald i antal smittede på 20 pct. om ugen.

- Det er også det, man har set i mange andre lande, som har indført lignende restriktioner. Det betyder, at hvis man skal halvere antallet af nysmittede per dag i forhold til, da det toppede, så kræver det, at man fastholder de nuværende restriktioner tre uger endnu, siger han til Ritzau.