Partierne bag satspuljen har i dag indgået en ny aftale, som giver 229 mio. kr. til sundhedsområdet. Pengene skal styrke indsatsen for blandt andre patienter med kroniske smerter, udsatte børn og unge og mennesker med psykiske problemer.
Aftalens indsatser på sundhedsområdet har fokus på at styrke sundheden for udsatte grupper, som på grund af eksempelvis langvarige og kroniske smerter eller psykisk sårbarhed er i fare for at miste fodfæste i dagliglivet og på arbejdsmarkedet. Med satspuljemidlerne bliver indsatsen for deres sundhed og livskvalitet således prioriteret, ligesom deres muligheder for at deltage i og bidrage til samfundet gennem en god hverdag, uddannelse og arbejde bliver forbedret.
Som led i aftalen er der afsat 107 mio. kr. til fire forskellige projekter, der skal løfte forebyggelsen og behandlingen af psykisk sårbare. Der afsættes bl.a. 64 mio. kr. til en ansøgningspulje til pilotprojekter, som skal afprøve nye brugerstyrede senge, som reducerer brugen af tvang og medicin og styrker inddragelse af patienter og pårørende i behandlingen.
Voldtægtsofre og overvægtige
Der er også afsat 26 mio. kr. over fire år til indsatser, der forebygger psykisk sygdom hos unge. Og 7 mio. kr. til at fortsætte den eksisterende afstigmatiseringskampagne 'En af os', der har til formål at mindske fordomme om psykisk sygdom. Satspuljepartierne er også blevet enige om at øremærke 9,8 mio. kr. til indsatser for pårørende til personer med psykisk sygdom eller misbrug.
Aftalen giver også 4,4 mio. kr. årligt til at styrke tilbuddene for voldtægtsofre, så der sikres bedre og mere ens hjælp til voldtægtsofre – uanset hvor i landet man bor.
Der tilføres 67 mio. kr. over fire år til at styrke og udvikle indsatsen for patienter med langvarige og kroniske smerter. Herefter gøres indsatsen permanent med 5 mio. kr. årligt fra 2017 og frem. Aftalepartierne er endvidere enige om at afsætte 24 mio. kr. til behandling af svært overvægtige børn og unge.
Aftalen betyder også, at hospitalsklovnearbejdet modtager 2 mio. årligt de kommende tre år.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.