DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Siden epidemien brød ud, er der kommet svar over halvanden million test for coronavirus. Det seneste døgn har 20.671 fået svar på, om de er smittet med coronavirus.
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

191 blev testet positiv for corona i weekenden

Antallet af indlagte med coronavirus ligger stabilt på 21, og der er ikke nogen nye dødsfald det seneste døgn.
30. AUG 2020 15.35
TEMA: Corona

Der er det seneste døgn registreret 112 nye coronatilfælde i Danmark. Det viser tal fra Statens Serum Instituts daglige opgørelse søndag.

Dermed er tendensen, hvor antallet af nye smittede generelt har ligget under 100 personer, brudt. I syv dage i træk blev der ellers registreret under 100 daglige nye smittede.

Fra fredag til lørdag blev der registreret 79 smittetilfælde i Danmark, viser tal fra Statens Serum Institut. 

Det bliver i weekenden ikke oplyst, hvor i landet de nye smittetilfælde er registreret.

Ikke endnu grund til bekymring

Selv om antallet af nye bekræftede coronatilfælde ligger over 100 for første gang i en uge, giver det ikke anledning til bekymring, mener Hans Jørn Kolmos, professor i klinisk mikrobiologi ved Syddansk Universitet.

For det er endnu for tidligt at sige, om der er tale om en reel stigning i smitte i samfundet eller blot et enkelt udsving.

- Det er en bekymring, vi har, at vi forventer, at der vil ske en stigning i smittede, fordi vi rykker indenfor, hvor smittemulighederne er større. Man kunne selvfølgelig godt sige, at fordi vejret har været dårligt de sidste tre-fire-fem dage, så er det et udtryk for et stigende antal smittede, siger han. 

Ritzau / rbr