Afstand i Københavns Lufthavn er nu politi-opgave

- Vi har ikke gjort det godt nok. Sådan lyder det fra Københavns Lufthavn, der strammer kursen, for at få folk til at holde afstand.

I dag er det 11 dage siden, statsministeren lukkede Danmark. 11 dage siden, hun sendte de fleste af os hjem, og 11 dage siden nødberedskab blev et helt almindeligt ord.

Siden har myndighederne skærpet restriktionerne flere gange. De har fået alle fra politi til Udenrigministeriet til at tale med store bogstaver. Store bogstaver, som beder os komme hjem, beder os blive hjemme og beder os løbe den samme vej rundt om søerne.

I weekenden kom Københavns Lufthavn blandt andet i modvind på sociale medier, hvor man kunne se folk stå meget tæt på hinanden i lufthavnen på trods af anbefalingerne. Derfor har den i dag indført nogle klarere retningslinjer, kom frem under en pressebriefing.

- Det, vi har gjort, er ikke nok. Vi har fået en indskærpelse fra myndighederne, om at vi skal gøre mere, og det gør vi, det er klart, lyder det fra Johnnie Müller, lufthavnens sikkerhedschef.

Konkret vil lufthavnen ved store ankomster lade kaptajnen sige til til passagererne, at der skal holdes afstand i lufthavnen. Passagerer skal blive i flyet, indtil bagagen er klar til afhentning, da lufthavnen så den største udfordring omkring bagagebåndet.

Politimæssig opgave
Desuden kommer man til at se politiet endnu mere i lufthavnen. Det fortæller politikommissær Rasmus Skovsgaard på pressebriefingen. Patruljeringen øges, og som det også lød i flere kommuner i går, vil ty til bødeblokken.

- Vi vil håndhæve reglerne klarere, hvis reglerne ikke overholdes. Nu bliver det en politimæssig indsats, og vi vil indæmme det sammen med lufthavnen, siger politikommissæren.

Han understregede også, at der desuden gælder de samme regler i forhold til arealkrav og fx adgang til håndsprit i lufthavnen som i alle andre forretninger.

Ifølge lufthavnen er der i dag, søndag, omkring 45 ankomster i forhold til normalt 450. I dag lander der efter planen et fly fra Genova i Italien, hvor danskere hentes hjem. Her vil proceduren være ekstraordinær, og passagererne føres udenom den normale transit, forklarer politikommissæren.