dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
doi
Foto: Per Rasmussen, Polfoto.

Ulighed i sundhed udfordrer kommunerne

Skellene mellem syg og rask bliver stadig større, og det koster kommunerne milliarder. Kommunerne kæmper for mindsket ulighed, men det er en svær kamp på alle fronter
22. JUN 2016 12.37

Hvis kortuddannede levede lige så sundt som mellem- og højtuddannede, ville der være næsten 50 pct. færre tilfælde af den frygtede lungesygdom KOL og 35 pct. færre tilfælde af diabetes. Samtidig ville op mod 90 pct. af førtidspensionerne på grund af KOL kunne undgås.

Billedet er det samme for en lang række sygdomme: De dårligst uddannede bliver ikke alene hyppigere syge, de bliver også hårdere ramt, når de bliver syge, og forskellen er stigende.

Det er nødvendigt at kæmpe for at ændre det, men det er svært og komplekst, siger Tine Curtis, der er leder af KL's Center for Forebyggelse i Praksis.

 

Abonnenter på avisen Kommunen kan læse hele artiklen her.
Læs også artiklen Natur og netværk forebygger i Vordingborg om et konkret eksempel på hvordan en kommune griober opgaven an.

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dk-sundhed.dk/artikel/ulighed-i-sundhed-udfordrer-kommunerne

GDPR