dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
doi
Foto: Mathilde Bech, Polfoto

Tredje halvleg er blevet sundere

Projekt Sundere Mad i Idrætslivet har været en succes, men der er en række bump på vejen til mere sund mad i hallerne
5. DEC 2014 13.00

Både løbere og børnefamilier er mere tilbøjelige til at finde vej til idrætshallens cafe, når der er sunde retter på menuen. Det viser erfaringerne fra projekt Sundere Mad i Idrætslivet (SMIL), som 27 små og store idrætshaller har deltaget i. Når hallerne gør op med traditionelle tredje halvlegs-retter og tilbyder sundere alternativer, så tiltrækker det nye kundegrupper, og hallerne kommer i højere grad til at fungere som et lokalt samlingssted, hvor folk mødes på tværs af alder og idrætspræferencer.

- Evalueringen af projektet viser, at der er sket positive forandringer, og hvor der er vilje til en sundere madkultur, er der også en vej. Men det kræver en stor indsats at få ændret den gamle madkultur i hallerne, siger Jens Sune Jakobsen, der er projektleder for Sundere Mad i Idrætslivet.

Hanne Scheller fra Kræftens Bekæmpelse har stået for evalueringen af projekt Sundere Mad i Idrætslivet. Hun slår fast, at hvis sundere mad skal vinde frem flere steder, så kræver det et samspil mellem bl.a. haller, idrætsforeninger, borgere og kommunen. Og i de kommuner, der har en politisk dagsorden om sundere mad, er der størst opbakning og lydhørhed.

- Træerne vokser ikke ind i himlen. Vi kan se, at der er forskel på, om du er en lille hal eller en stor hal, og at økonomien ofte er en barriere. Vi kan også se, at det, der virker bedst, er at gå hele vejen. F.eks. i Albertslund, hvor der kun serveres Jumpfood, og hvor cafeen er gjort mere hyggelig. Der har de oplevet en øget indtjening, siger Hanne Scheller.

Hun er ikke i tvivl om, at projekt Sundere Mad i Idrætslivet har sat sig varige spor. Evalueringen viser således, at hver sjette halinspektør har foretaget ændringer i en sundere retning i løbet af de seneste to år.

kil

 

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dk-sundhed.dk/artikel/tredje-halvleg-er-blevet-sundere

GDPR