dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
doi

Pædagoger må vente længe på afgørelse:
Tæt på fordobling af arbejdsskadesager

I 2021 fik pædagoger med en arbejdsskade samlet 73 mio. kr. i erstatning, i 2022 faldt det til 57 mio. kr. Årsagen er næsten en fordobling af arbejdsskadesager, siger Bupl.

Når pædagoger pådrager sig arbejdsskader, står pædagogernes fagforening Bupl klar til at hjælpe med at søge erstatning. I 2021 hentede Bupl på den konto hele 73 millioner kroner til pædagoger, som var kommet til skade på jobbet. Men i år 2022 var beløbet faldet til 57 millioner kroner, viser nye tal. Og talene viser også hvorfor. Det skriver fagforeningen i en pressemeddelelse.

Årsagen er ifølge Bupl, at Arbejdsskademyndighederne (AES) i 2022 kun afsluttede halvt så mange sager om pædagogers arbejdsulykker som året før. Antallet af arbejdsskadesager, myndigheden skal undersøge og træffe afgørelse i, er tæt på fordoblet siden 2020.

Samtidig har coronakrisen skabt et yderligere pres på myndigheden, med en stigning af sager om covid-senfølger, som AES skal håndtere. Og konsekvensen er, at arbejdsskadede pædagoger må vente endnu længere på at få deres sager afgjort end tidligere. I mange tilfælde adskillige år.

Det er især problematisk for de pædagoger, som har fået nedsat arbejdsevne efter en arbejdsulykke. De vil som udgangspunkt have krav på en stor erstatning, men de lange sagsbehandlingstider gør, at pædagogernes økonomiske uvished trækkes i langdrag.

Regeringen er på vej med en reform af arbejdsskadesystemet, som blandt andet lægger op til en række forenklinger i lovgivningen. Formålet er at forkorte sagsbehandlingstiden.

lal

 

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dk-sundhed.dk/artikel/taet-paa-fordobling-af-arbejdsskadesager

GDPR