dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

Skimmelsvampsagen:
Rigshospitalet får kritik for manglende information til politikerne

Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden er utilfreds med informationen til det politiske niveau, lyder beskeden til hospitalsledelsen.
21. MAR 2024 15.16

HOVEDSTADEN: Region Hovedstadens sundhedsudvalg har rettet skarp kritik mod Rigshospitalets ledelse i forbindelse med sagen om skimmelsvamp på hospitalet, skriver Berlingske. Politikerne er kommet med en udtalelse, hvor der bl.a. står:

"Udvalget er utilfredse med den information, der har været til det politiske niveau i denne sag, og forventer fremover at blive informeret, såfremt der kommer væsentligt nyt. Udvalget har noteret sig, at Rigshospitalet står på mål for patientsikkerheden. Udvalget ønsker en status på sagen og de udmøntede midler i begyndelsen af efteråret 2024”.

Samlet set er 22 patienter siden 2008 blevet smittet med en skimmelsvamp-infektion, fremgår det af indstillingen til udvalgets møde tirsdag. Rigshospitalet har også oplyst, at der i perioden 2018 til den 12. marts i år har været 87 tilfælde af skimmelsvamp i patientnære områder, og at der i perioden er konstateret skimmelsvamp 105 gange på matriklen.

Tiltag og kritik

Rigshospitalet har haft iværksat forebyggende og opsporende tiltag med bl.a. miljøundersøgelse af berørte områder og intensiveret rengøring. Der har også siden februar været nedsat en taskforce på tværs af afdelinger og funktioner til undersøgelse af alle aspekter.

Sagen skal også behandles i forretningudvalget og efterfølgende i regionsrådet den 16. april. På sundhedsudvalgetsmødet kom Rigshospitalet med en mundtlig redegørelse, som administrationen indstillede, at politikerne tog til efterretning.

 - Det politiske niveau har hverken fået fyldestgørende eller rettidig information fra Rigshospitalet. Det har ikke været tilfredsstillende, og det håber jeg, at der bliver rettet op på, siger udvalgsformand Christoffer Buster Reinhardt (K) til Berlingske. Han tilføjer, at udvalget har indskærpet, at man fremover forventer en åben kommunikation om sagen, og at Rigshospitalets centerdirektør Jannick Brennum har nikket til det ved mødet.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.