dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat
Region råber på blod - men donorer savner fleksible tappetider
Der er mangel på bloddonorer i Region Sjælland. Men flere donorer oplever ifølge TV 2 Øst, at det er blevet mere besværligt at afgive blod. (Arkivfoto).
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Region råber på blod - men donorer savner fleksible tappetider

Centralisering af tappesteder har ifølge flere bloddonorer gjort det mere besværligt at afgive blod.
18. MAJ 2023 9.30

SJÆLLAND: Der er kritisk mangel på bloddonorer i Region Sjælland. Men flere bloddonorer oplever ifølge TV 2 Øst, at det er blevet sværere og sværere at blive tappet.

Det skyldes blandt andet, at man har samlet tappestederne på færre og større enheder.

Region Sjælland besluttede i december sidste år at nedlægge syv mobile tappesteder i regionen. Det betyder, at muligheden for at blive tappet i Korsør, Høng, Nykøbing Sjælland, Faxe, Maribo, Haslev og Stege fremover er væk.

Cheflæge Keld M. Homburg har ansvaret for regionens blodbanker og tappesteder. Han forsvarer lukningen af tappesteder med, at de ikke er rentable.

- Problemet er, at stederne ikke er rentable. Er der tappesteder, der ikke er rentable, så må vi overføre bloddonorerne til andre tappesteder.

- Til gengæld så håber vi, at vi i løbet af de kommende år får aftenåbent på alle tappestederne alle hverdage, siger han til TV2 Øst.

Regionen har i øjeblikket en kritisk mangel på bloddonorer. Der skal helst være 1100 poser blod på lager, men i øjeblikket er der kun mellem 550 og 600 poser klar, skriver tv-stationen. Det har betydet, at man har været nødt til at købe blod fra andre regioner for at fylde lagrene op.

/ritzau/

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.