dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

Midtjylland skærer sparekniven igennem akutklinikker

KORT NYT9. FEB 2024 9.21

MIDTJYLLAND: Akutklinikkerne i Region Midtjylland, som har været et tilbud til borgerne i Lemvig, Ringkøbing, Holstebro, Skive og Silkeborg, bliver nu ramt af besparelser. Det skriver TV Midtvest.

Klinikkerne vil fremover kun være åbne i et begrænset tidsrum. Samtidig forsvinder de ansatte behandlersygeplejersker helt fra akutklinikkerne og erstattes af andre typer sygeplejersker. Ændringerne er et led i regionsrådets budgetaftale fra seneste efterår. De vil give en besparelse på 5-6 mio. kr. årligt.

Ændringerne på akutklinikkerne ventes at træde i kraft fra 1. marts de fleste steder. Region Midtjylland indførte i efteråret desuden delvist ansættelsesstop ligesom Nordjylland og Syddanmark. I januar var det Aarhus Universitetshospital, som fik at vide, at man der skal spare 100 mio. kr., hvorfor flere afdelinger skal afskedige sosu'er og sygeplejersker. 

lal  

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.