DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Kun Høje-Taastrup er nu i fare for nedlukning

704 personer er testet positiv det seneste døgn.
26. APR 2021 14.44
TEMA: Corona

Høje-Taastrup er nu den eneste kommune, som ifølge Statens Serum Institut er i risiko for at skulle lukke ned.

Kommunen har i dag en testjusteret incidens på 183, hvilket er en anelse lavere end de seneste to dage og på nogenlunde afstand fra de 200, som er grænsen for nedlukning.

I går var også Ishøj stemplet som i fare for nedlukning, men kommunen er i dag nede på en justeret incidens på 123, hvilket er lavere end både Rudersdal og Thisted.

Der er igen i dag ni sogne, som er lukket ned, nemlig Hvirring i Hedensted, Gellerup og Ravnsbjerg i Aarhus, Assens, Fredens i Herning, Taastrup Nykirke i Høje-Taastrup, Avedøre i Hvidovre, Sankt Pauls i København og Ølgod i Varde.

704 nye smittede

Det seneste døgn er 704 personer testet positiv med PCR-test. Det er det højeste antal siden torsdag, og med knap 160.000 PCR-test i alt giver det en positivprocent på 0,44.

Antallet af indlagte er i dag faldet til 177, hvilket er samme antal som lørdag og i underkanten af niveauet de seneste par uger. Af dem er 39 på intensiv afdeling, heraf 21 i respirator.

Der er registreret to nye coronadødsfald. 

Den daglige oversigt fra seruminstituttet er i dag forsinket af tekniske problemer, hvorfor det i skrivende stund ikke er muligt at vise de sædvanlige incidenstal pr. kommune. I stedet viser vi på kortet herunder de testjusterede incidenstal, som SSI har publiceret kl. 14, incl. de tilsvarende tal fra i går: