DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Krise på akutmodtagelse på Herlev Hospital

Arbejdspres truer patientsikkerheden, lyder det i et opråb til ledelsen fra flere sygeplejersker på Herlev Hospital.
18. SEP 2020 6.12

HOVEDSTADEN: En alvorlig konflikt mellem medarbejdere og ledelsen på Akutmodtagelsen på Herlev Hospital er brudt ud, skriver A4 Arbejdsmiljø. Arbejdsmiljøet er i krise, og det betyder, at patientsikkerheden er væk, fortæller seks sygeplejersker fra akutmodtagelsens skadeteam til A4 Arbejdsmiljø.

Sygeplejerskerne ønsker at være anonyme af frygt for at blive fyret, men A4 Arbejdsmiljø er bekendt med deres identiteter.

- Det er en fuldstændig håbløs situation på afdelingen. Vi er flere, der er gået grædende hjem. Nogle oplever hjertebanken, andre kvalme og mavepine, når de møder på job. Flere er sygemeldt, og patientsikkerheden er helt væk, siger en sygeplejerske.

Alvorlige fejl

Situationen er nu så alarmerende, at der har været afholdt flere krisemøder mellem Dansk Sygeplejeråd, tillidsfolk og hospitalets ledelse. Den øverste ledelse i Akutmodtagelsen er ærgerlig over sygeplejerskernes oplevelser, men vurderer ikke, at patientsikkerheden er i fare.

De seks sygeplejersker fortæller, at de har fået nok af dårlig ledelse, konstante forandringer og voldsom overbelægning. Ifølge A4 Arbejdsmiljøs oplysninger har skadeteamet på to år haft tre afdelingssygeplejersker, mens 16 sygeplejersker har sagt op på kort tid.

Arbejdspresset i Akutmodtagelsen betyder, at der bliver begået alvorlige fejl, fortæller de.

- Vi har flere gange oplevet at have så sindssygt travlt, at vi flere gange har måttet behandle livstruende patienter ude på gangen, fordi der ikke var plads på stuerne, siger en sygeplejerske.

ka