DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Hospitaler under pres - region indkalder til pressemøde

Antallet af coronapatienter har sprængt beredskabsplanen for indlæggelser i Region Hovedstaden.
22. DEC 2020 7.20
TEMA: Corona

HOVEDSTADEN: Antallet af corona-patienter i hovedstaden er nu så højt, at det har sprængt beredskabsplanen for indlægggelser, oplyser Region Hovedstaden.

Antallet af indlæggelser med covid-19 er firdoblet i regionen siden starten af december. I øjeblikket indlægges op mod 40 flere, end der udskrives hver dag. Det presser kapaciteten. 

Tirsdag morgen er der 389 indlagt med covid-19 på regionens hospitaler.

Regionens kriseledelse arbejder på at udvide kapaciteten og sikre, at hospitalerne både kan rumme de covid-syge og alle de andre patienter, der skal behandles, oplyser regionen, som har indkaldt til pressemøde kl. 14 om kapacitetsproblemerne. 

Hjælp på tværs af regioner

Vicedirektør på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital Kristian Antonsen fortæller til DR Nyheder, at regionen overvejer, om det er muligt at overflytte patienter til en anden region.

- Det er en konkret overvejelse, vi gør. Vi er i dialog med nogle af de regioner, der er mindre presset, end vi er i øjeblikket. Der diskuterer vi blandt andet om overflytning af patienter, siger han.

Stephanie Lose (V), formand for Danske Regioner, bekræfter, at regionerne er i dialog om, hvordan de bedst hjælper hinanden på tværs af landet.

- Alle regionerne er i gang med at frigøre mere kapacitet, så vi kan rumme, hvis vi kommer højere op, og det er der desværre meget, der tyder på, siger hun til TV2.

Mandag morgen var 373 personer indlagt med covid-19 på Hovedstadens hospitaler, heraf 45 på intensiv. Indlæggelserne var fordelt sådan:

  • Herlev og Gentofte Hospital 95
  • Amager og Hvidovre Hospital 84
  • Bispebjerg og Frederiksberg Hospital 73
  • Nordsjællands Hospital 60
  • Rigshospitalet 58
  • Bornholms Hospital 2
  • Ukendt/transit 1

På pressemødet kl. 14 deltager regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), lægefaglig koncerndirektør Dorthe Crüger og vicedirektør og leder af task force for isolationspatienter Kristian Antonsen.

ak