NORDJYLLAND: Køkkenet på Aalborg Universitetshospital har det seneste år sparet syv mio. kr. ved at reducere mængden af madspild, fortæller DR Nordjylland.
Tidligere smed de over halvdelen af maden væk på visse afdelinger, men nu er man blevet klogere på, hvor meget patienterne rent faktisk spiser.
Sygehuskøkkenet er blevet bedre til at bedømme, hvor meget der skal på tallerkenerne. Cheføkonoma Pernille Nørbak tror ikke, at man kan komme madspild fuldstændig til livs, men målet er højest 15 procent.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.