dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

Nordjylland:
Hospital og politi i samarbejde mod drugging

KORT NYT16. NOV 2023 14.34

NORDJYLLAND: Et nyt samarbejde mellem Nordjyllands Politi og Aalborg Universitetshospital betyder, at politiet ikke længere skal forhåndsgodkende, at der tages blodprøver på unge, der måske har været udsat for drugging, skriver TV2 Nord. Indtil nu har hospitalet ikke alene på egen eller offerets mistanke om, at der var puttet noget i en drink, måtte tage en blodprøve.

- Nu kan man blive behandlet i trygge rammer, og så efterfølgende gå og overveje, om man har lyst til at involvere politiet. I stedet for at skulle anmelde det fra start, hvor man ikke helt har været ved sine fulde fem, siger cheflæge på hospitalets akutafdeling Jørn Møller. Hurtige blodprøver er også vigtige, hvis det sker anmeldelser.

- Nogle af de stoffer, der anvendes til drugging, er meget flygtige. Derfor kan vi bruge det her til hurtigere at få sikret prøver til gavn for vores efterforskning, siger vicepolitiinspektør Sune Myrup til kanalen.

cwa 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.