I 2012 blev der leveret økologiske varer til branchen for 800 mio. kroner. I 2013 ventes det at storkøkkenbranchen har købt økologi for godt en milliard kroner. Fødevareminister Dan Jørgensen offentliggjorde forleden, at regeringen afsætter 28 mio. kr. til et økologisk løft af de offentlige køkkener i 2014, skriver OrganicToday.
- Regeringen har et meget ambitiøst mål om at fordoble det økologiske areal inden 2020, og derfor er det naturligt for mig, at vi støtter arbejdet med at få flere økologiske grøntsager og bøffer på tallerkenerne i de offentlige køkkener. Den seneste opgørelse viser, at der nu er over 600 økologiske køkkener i alt, der har det økologiske spisemærke, siger fødevareminister Dan Jørgensen (S).
Omstilling af offentlige køkkener til 60 pct økologi er en del af regeringens Økologiske Handlingsplan 2020, og indsatsen skal bidrage til en fordobling af det økologiske landbrugsareal frem mod 2020 ved at øge efterspørgslen på økologiske råvarer. 20 kommuner rundt omkring i landet er allerede i gang med den grønne omstilling.
kil
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.