DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Coronatal bevæger sig kun lidt, fire kommuner smittefri

Coronatal bevæger sig kun lidt, fire kommuner smittefri

Læsø, Samsø, Morsø og Ikast-Brande har ingen smittetilfælde.
8. MAR 2021 14.36
TEMA: Corona

Efter en heftig optakt til weekenden med næsten 180.000 test udført på et enkelt døgn droppede antallet søndag til to tredjedele af det niveau, 118.000, men andelen af smittede ændrer sig ikke meget hen over dagene.

Seneste tal er en smitteprocent på 0,34 pct., på decimal det samme som for en uge siden. Udsvingene mellem de to over de mellemliggende dage har kun været på højst 0,10.

Antallet af indlagte steg med ti fra 224 søndag til 234 mandag, hvilket er ni færre end mandagen forinden. Antallet falder sædvanligvis hen over ugen for så at stige lidt efter weekenden. Indlagte, der er på intensiv afdeling, er på et døgn vokset med en fra 37 til 38, og det samme gælder  antal patienter i respirator, fra 21 til 22

To er døde med coronavirus siden dagen forinden. Det samlede antal coronarelaterede dødsfald er nu 2.381.

Geografisk er fire kommuner helt fri for smitte, det er de tre ø-kommuner Læsø, Samsø og Morsø samt Ikast-Brande, der rent smittemæssigt ligger som en ø blandt andre midtjyske kommuner med incidenser mellem 22,5 (Herning) og 145,4 (Vejle). I den tunge ende af listen over kommuneincidenser er der nu kun en enkelt kommune over 200 det er Ishøj, som kun lige sniger sig over med 201,2.