HØJE-TAASTRUP: Ankestyrelsen vurderer, at Høje-Taastrup Kommune har handlet i strid med sundhedsloven, fordi kommunen har afvist at behandle ansøgninger og betale for misbrugsbehandling for en borger, der har hjemmeadresse i kommunen, men opholder sig i en anden kommune.
Sagen startede i slutningen af oktober 2024, hvor Københavns Kommune henvender sig til Ankestyrelsen, fordi "Høje Tåstrup Kommune afviser at behandle ansøgninger efter sundhedslovens regler for borgere med bopæl i Høje-Taastrup Kommune." Det beskrives videre, at der er tale om lægelig stofmisbrugsbehandling.
I et svar til Ankestyrelsen skriver Høje-Taastrup Kommune, at "kommunen har en generel praksis om, at der bevilliges og betales for misbrugsbehandling i henhold til sundhedsloven for borgere der opholder sig/har bopæl i kommunen. Dette gælder også borgere indskrevet på forsorgshjem beliggende i kommunen."
Borger er fraflyttet forsorgshjem
Uenigheden opstår derfor, fordi sagen omhandler en konkret borger, som er fraflyttet et forsorgshjem uden at ændre sin registrering i Folkeregisteret.
Høje Taastrup Kommune skriver videre:
"Begge kommuner er i enige om, at borger på tidspunktet for ansøgning om misbrugsbehandling faktuelt opholder sig i København. Høje Taastrup Kommune indtager den holdning, at det faktuelle ophold at borger opholder sig i København må være afgørende for, hvilken kommune der skal bevillige hjælp efter sundhedsloven."
Ifølge kommunen er der også forsøgt afklaring af om "det er en rigtig tolkning" hos både Sundhedsministeriet og Cpr.-kontoret uden held. Dertil skriver kommunen, at der 6. november 2024 er "afgivet tilsagn om efterbetaling for behandlingen, såfremt der findes en afklaring på uenigheden, som giver Københavns Kommune medhold i deres udlægning af reglerne," og at København Kommune har igangsat behandlingen, så uenigheden ikke går udover borgeren.
Høje-Taastrup Byråd skal indenfor to måneder oplyse Ankestyrelsen om, hvad udtalelsen giver anledning til.
Læs hele udtalelsen her.
SRS
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.