AARHUS: Kommunale køkkener har meget hurtigt flyttet indkøb af konventionelle madvarer til økologi, viser nye tal fra Økoløft Aarhus. De første 36 institutioner, som har haft personale på kursus, er på seks måneder gået fra en økologisk råvareandel på 57 pct. til 88 pct.
- Vi ønsker at udvide samarbejdet og har derfor sendt en opfordring til en række andre offentlige aktører - f.eks. Aarhus Universitet og VIA - om at hoppe med på vognen. De kan så trække på vores erfaringer, siger borgmester Jacob Bundsgaard (S).
Aarhus Byråd har som målsætning, at minimum 60 pct. af det kommunale fødevareforbrug skal være økologisk inden udgangen af 2015. For at nå det skal daginstitutionsområdet nå 90 pct., ældreområdet 50 pct., det sociale område 75 pct., personalekantinerne 75 pct. og skolekantinerne 60 pct.
kil
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.