DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Uenighed:
84 mio. kr. på nyt supersygehus til udstyr eller gæld

Byggeriet af Nordjyllands nye supersygehus er under skærpet tilsyn, og nu deler et forslag om at flytte 84 mio. kr. vandene.
27. APR 2021 11.20

NORDJYLLAND: Byggeriet af det nye Universitetshospital Aalborg står ifølge regionens prognose inden aftenens regionsmøde til at overskride budgettet med omkring 251 mio. kr. Det er så voldsomt, at det er under skærpet tilsyn af Sundhedsministeriet, og som supplement til de faste kvartalsrapporter har ministeriet anmodet om en månedlig projektstatus i forhold til bl.a økonomi, tid og fremdrift.

Derfor er det et at punkterne på aftenens regionsmøde i Nordjylland. Her skal regionsrådet også kigge nærmere på 84 mio. kr., som administrationen foreslår at flytte fra apparaturpuljen til hullet i budgettet, men det deler regionsrådet, skriver TV2 Nord.

- Det betyder, at man kan risikere i yderste konsekvens at flytte ind i et spritnyt hospital, men med udstyr fra stenalderen. Det går simpelthen ikke, siger Erik Høgh-Sørensen (DF), medlem af regionens forretningsudvalg, til TV2 Nord.

Regionsformand Ulla Astman (S) forsikrer dog, at det ikke kommer til at gå ud over patienterne.

- Det får ikke nogen konsekvenser i forhold til patientbehandling. Der er stadig det apparatur, der er brug for på hospitalet, siger hun.

Bygningsentrepriserne på det nye universitetshospital forventes afleveret i 2021 i henholdsvis 2. og 3. kvartal samt enkelte entrepriser i 4. kvartal, hvorefter størstedelen af bygningernes udstyr og apparatur vil blive monteret og afprøvet i løbet af 2021-2022.

Universitetshospitalet forventes ibrugtaget i andet halvår af 2022, og hele hospitalet forventes i funktion i 2023.

Kilde: Region Nordjylland

ibs