Finansiering af Aarhus' ny bypark er sikret

Børn, pensionister og genoptræningspatienter vil være at finde i den nye offentlige bypark i området omkring MarselisborgCentret i Aarhus
14. APR 2016 10.05

MIDTJYLLAND / AARHUS: Den nye bypark i Aarhus bliver en realitet, efter at A.P. Møller Fonden med en donation på 10 mio. kr. sikrer finansieringen. Den fulde pris for den nye park bliver 45 mio. kr., oplyser Region Midtjylland.

Parken vil kombinere leg, træning og klima, da noget af området skal kunne håndtere store mængder regnvand.

- Hver især vil vi alle kunne bruge parken på egne præmisser, ligegyldigt om vi så er i genoptræning efter en hjerneskade eller efter en korsbåndsoperation, eller du er barn, bor lige om hjørnet og vil lege på den interaktive legeplads med din bedstemor, siger Jette Skive (DF), rådmand, Sundhed og Omsorg i Aarhus.

Parkens målgruppe vil være MarselisborgCentrets brugere, der er mennesker i rehabilitering, og aarhusianere i al almindelighed.

Planen er, at byggeriet går i gang i efteråret 2017, så parken kan stå færdig i udgangen af 2019. Området skal være indbydende og åbent hele året og døgnet rundt, og det vil bestå af både åbne og overdækkede arealer.

Realdania har givet tilsagn om 15 mio. kr. til at realisere SPARK-projektet, som det hedder. Det står for Sunde Park Aktiviteter, Rehabilitering og Klima.

Region Midtjylland, Aarhus Kommune, Aarhus Vand og MarselisborgCentret og nu også A. P. Møller Fonden står bag finansieringen.

ka / Ritzau

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard