Furesø bruger mindre kød og mere fisk i køkkenerne

KORT NYT17. SEP 2019 11.43

FURESØ: Ifølge kommunen selv er Furesø den eneste kommune i landet, der måler på, hvordan maden fra de kommunale køkkener påvirker CO2-regnskabet, oplyser TV2 Lorry. Kommunen har fra 2013 til 2018 reduceret klimabelastningen fra mad fra cirka 320 til 290 ton CO2.

Køkkenerne bruger mindre kød – især på børne- og ungeområdet. Mængden af kød er samlet set gået fra 48.000 kilo i 2013 til 41.000 kilo kød i 2018. Mængden af fisk er i samme periode gået fra 5.000 kilo fisk i 2013 til godt 10.000 kilo fisk i 2018. 

I Furesø Kommune er der 60 økologiske skolehaver, så børn i daginstitutioner, i skolen, i fritidsordningen og i klubben lærer, hvordan man dyrker økologisk mad. Og så bliver der i køkkenerne skruet op for årstidernes grøntsager.

ka

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard