dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

Minister garanterer støtte til seksuelt misbrugte

Socialministeren er klar med økonomisk støtte til tilbud for seksuelt misbrugte, der kæmper med at nedbringe lange ventelister.
16. JAN 2023 11.54

Hjælp og vejledning til voksne, som har været udsat for seksuelt misbrug kan blandt andet fåes på det statsstøttede tilbud Center for Seksuelt Misbrugte, CSM, men ventetiderne er op mod tre år.

Og de skal bringes ned, lyder det nu fra social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

- De er jo stadig katastrofalt lange. Derfor har jeg allerede inden jul bedt om en analyse af, om det drejer sig om en pukkel, der skal barberes ned, for så skal der naturligvis gives midler til det, ellers skal det være en permanent bevilling, hvis det en generel problematik, siger hun til TV2 Østjylland.

Tilskuddets fremtid var ellers usikker, da den samlede bevilling stod til at stoppe med udgangen af 2023. Men det er ministeren altså nu klar til at garantere. Det vil fremgå af regeringens udspil til SSA-reserver (red. Aftale om udmøntning af reserven til foranstaltninger på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet 2022-2025), oplyser ministeren. 

Mange senfølger

Ifølge Videnscenter for Psykotraumatologi ved Syddansk Universitet er der lige nu mellem 60.000 og 80.000 mennesker i Danmark, der har behandlingskrævende senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen, og hvert år kommer yderligere 1.300 til.

Professor i psykologi på SDU Ask Elklit har da også kritiseret, at midlerne til at nedbringe ventelisterne kun har været midlertidige penge. Ifølge ham er det nødvendigt med en permanent støtte.

- Det vigtigste er, at man giver det her område en fast bevilling, og man så sørger for, at der er tilgængelige behandlingsmuligheder over hele landet. Det vil betyde rigtig meget for at hjælpe de her folk, som har været rigtig meget hårdt igennem, siger han.

cwa

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.