DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Aarhus-unge er med i corona-maskinrummet

Aarhus har samlet de highlights, der er kommet ud af de første 100 dage med kommunens corona-ungekriseledelse.

AARHUS: For 100 dage siden mødtes ungekriseledelsen i Aarhus for første gang. Den er med helt inde i coronaens maskinrum i Aarhus og skal være med til at begrænse smitten blandt kommunens unge.

Den blev nedsat i september, da smittetallene særligt blandt unge stak af, og med 100 dage bag sig er det tid til en status fra de 18 medlemmer.

Kommunen har samlet ti highligts.

Et af dem er en podcast, Aarhus Lytter. Her kan man høre om at være ung under en krise og for fx få råd fra eksperter som Lars Østergaard fra Aarhus Universitetshospital og Anders Koefoed fra Psykiatrifonden. I forlængelse af podcasten er der et mere visuelt liv på Instagram, hvor man bl.a. kan lære ungekriseledelsen bedre at kende, og hvor man kan følge de forskellige projekter tæt.

Mere lavpraktisk har to af ungekriseledelsens medlemmer, der selv bor på kollegie, mødtes med byens gangkollegier i et online dialogmøde for at videndele både udfordringer og løsninger.

Et af de første punkter på gruppens agenda var også et møde med Østjyllands Politi, som bl.a. resulterede i unge-retningslinjer fra politiet.

Se alle highlights hos Aarhus Kommune.

ibs