dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat
Internetpsykiatrien får ny og mere sikker systemleverandør
Foto: Region Midtjylland

Internetpsykiatrien får ny og mere sikker systemleverandør

Region Syddanmarks internetbehandling af angst og depression skifter it-leverandør efter sikkerhedsbrist
29. AUG 2018 10.15

SYDDANMARK: Internetpsykiatrien, som er et landsdækkende tilbud om internetbaseret psykologisk behandling af angstlidelser og depression drevet af Telepsykiatrisk Center i Psykiatrien i Region Syddanmark, har skiftet it-leverandør fra CCBT til MindDistrict. Telepsykiatrisk Center arbejder derfor nu på at få de nye behandlingsprogrammer på platformen klar til brug.

MindDistrict er ifølge afdelingschef i Telepsykiatrisk Center Marie Paldam Folker valgt, fordi det er en it-leverandør med mange års erfaring i at tilbyde online behandlingsprogrammer, og fordi it-platformen er brugervenlig og sikker.

I juni opdagede Region Syddanmark et sikkerhedsbrist hos den daværende systemudbyder CCBT, som betød, at mails fra it-leverandøren til patienter, der var i behandling i Internetpsykiatrien på tidspunktet, blev sendt i kopi til en ubeskyttet mail-adresse. Derfor opsagde regionen samarbejdet med CCBT med virkning fra 1. august.

Ifølge Marie Paldam Folker skulle internetpsykiatrien alligevel skifte it-udbyder til de programmer, som omkring 200 patienter er opstartet i behandling ved i 2018.

Internetpsykiatrien fortsætter, som patienter kender den
Internetpsykiatriens tilbud afviger derfor lige nu fra, hvordan det under normale omstændigheder ville se ud på grund af overgangen mellem systemerne, men når MindDistricts platforme bliver taget i brug, kommer der ikke til at være forskel for patienterne i behandlingen.

CCBT udbød programmet FearFighter og NoDep, henholdsvis et angst- og depressionsprogram, og på samme måde udbyder MindDistrict et angst- og depressionsprogram - men med specifikke behandlingsforløb i angstprogrammet med fobi, panikangst og på sigt social angst. Således bliver de nye programmer mere præcise i behandlingstilbuddet.

- Der er ingen ændringer for patienterne andet end at de forhåbentlig vil opleve et mere brugervenligt program. Det er den samme behandlingsprotokol, den samme type kognitiv adfærdsterapi og stort set de samme terapiøvelser, siger Marie Paldam Folker.

De nye behandlingsprogrammer tages løbende i brug, og Telepsykiatrisk Center forventer, at de er indfaset i løbet af september.

- Det sker inden for nærmeste tid. Vi har sat alle ressourcer ind på at få dem klar så hurtigt som muligt.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.