Regionshospitalet Randers skal svanemærkes - som det første

Regionshospitalet i Randers begynder nu en målrettet indsats mod mere bæredygtigt hospital og vil være landets første svanemærkede.

MIDTJYLLAND: Regionshospitalet Randers omstiller til bæredygtig drift. Dermed skal hospitalet være landets første med svanemærkede afdelinger. Omstillingen skal gavne både miljø og sundhed, og afdelingerne er i gang med at udskifte produkter med mere miljørigtige og mindske brugen af plastik.

Regionshospitalet i Randers er en enkelt brik i hele Region Midtjyllands ambition om mere bæredygtige hospitaler, og regionen er lige nu i gang med strategi for bæredygtighed, hvor de gode erfaringer fra hospitalerne blandt andet skal samles og deles. 

Regionsrådet er enigt om den grønne omstilling, lyder det fra formanden for regionrådets udvalg for regional udvikling, Jørgen Nørby (V), hvor blandt andet bæredygtighed er forankret. 

- Vi skal arbejde for at gøre driften smartere og mere bæredygtig, og det kræver, at vi lærer af hinanden på tværs af hospitaler og matrikler, siger formanden.

Første afdeling i Norden
Serviceafdelingen på hospitalet i Randers er den første afdeling, hvor miljøarbejdet forbedres, fortæller hospitalsdirektør Jonas Dahl. Herefter forsættes der til patientkøkken og administrative kontorer. 

Ifølge servicechef Dorte Baarup er hospitalet det første i Norden, der arbejder med svanemærket.

- Det er et effektivt værktøj, der hjælper os med at prioritere de rigtige miljøspørgsmål. Vi gennemgår vores rengøringsmidler og ser på vask af linned og klude, og så reducerer vi brugen af plastik, hvor vi kan, fortæller hun.

I 2018 blev der brugt 920.000 plastikposer i Grenaa og Randers, og det skal reduceres, fortæller servicechefen.

ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard