DK Sundhed
Sigtelse mod Region Sjælland droppet efter brystkræft-gennemsyn
Mammografiafdelingen på Ringsted Sygehus.
Foto: Brian Karmark, Ritzau Scanpix

Sigtelse mod Region Sjælland droppet efter brystkræft-gennemsyn

Et 360 graders eftersyn af brystkræftområdet i Region Sjælland er nu afsluttet, og der er sat et punktum i forløbet med mangelfulde brystundersøgelser på Ringsted Sygehus.

SJÆLLAND: I sagen om manglende brystkræftscreeninger på Ringsted Sygehus blev Region Sjælland sigtet som juridisk person, men den sigtelse har anklagemyndigheden droppet, efter at 360 graders eftersyn nu er afsluttet. Det oplyser regionen.

- Jeg er glad for, at vi nu kan lukke det triste kapitel med Ringsted Sygehus og de mangelfulde brystundersøgelser. Det er et forløb, vi kun kan beklage dybt over for kvinderne og deres pårørende. Både for de mangelfulde undersøgelser og for de forsinkede kontrolforløb af kvinder, som er disponeret for brystkræft, siger Leif Panduro Jensen, koncerndirektør i Region Sjælland.

Forretningsudvalget vedtog undersøgelsen af brystkræftområdet i regionen i marts sidste år, og den er nu afsluttet. Her er der bl.a. gennemgået journaler fra 2008-2020 omhandlende raske kvinder, der har været arveligt eller familiært disponeret for brystkræft, for at sikre, at opfølgningsprogrammet var korrekt. Her skulle 1.081 ud af 24.003 kvinders journaler ses nærmere på.

Ud af den gruppe fandt Sjællands Universitetshospital i foråret 2021 25 kvinder, som er disponeret for brystkræft, og som enten var faldet ud af et kontrolforløb, havde afsluttet et kontrolforløb for tidligt eller havde nået en alder for at indgå i kontrolforløb, uden de havde tilmeldt sig. Alle 25 er nu sat i korrekt forløb. 19 af de 25 er undersøgt, og for de resterende kvinder er der lavet aftaler om undersøgelser i den nærmeste tid, efter kvindernes eget ønske.

Sjællands Universitetshospital har udarbejdet en ny model for opfølgnings- og kontrolprogrammer, som skal sikre, at alle relevante kvinder med brystkræft eller øget risiko for udvikling af brystkræft følges i de rette opfølgnings- og kontrolprogrammer.

ibs

https://www.dk-sundhed.dkartikel/sigtelse-mod-region-sjaelland-droppet-efter-brystkraeft-gennemsyn