DK Sundhed

Nu er fem kommuner i risiko for at lukke ned

988 personer er testet positiv på 27 timer. Antal indlagte er det laveste i et halvt år.
5. MAJ 2021 14.50
TEMA: Corona

Både Brøndby, Billund, Hørsholm, Gentofte og Albertslund kommuner er nu i risikozonen for at skulle lukkes ned, fremgår det af de daglige opgørelser fra Statens Serum Institut.

Ifølge reglerne skal en kommune blandt andet lukke skoler, hvis den såkaldte testjusterede incidens er over 250. Brøndby er lige nu på 223, mens Billund har 183, Hørsholm 180, Gentofte 160 og Albertslund 154, og det er altså nok til, at de bliver gule hos SSI, mens alle øvrige kommuner er grønne.

Selvom Brøndby er tættest på en nedlukning, er det igen i dag Billund, som har den højeste incidens, nemlig 335. Derefter følger Brøndby, Gentofte, Høje-Taastrup, Hørsholm, København og Albertslund.

I den anden ende af skalaen er ni kommuner under bekymringsgrænsen på incidens 20, nemlig Læsø, Ærø og Fanø med nul smittede samt Sønderborg, Nordfyn, Nyborg, Langeland, Kerteminde og Tønder.

Flere smittede, færre indlagte

Det seneste døgn er 988 personer testet positiv, dog er tallene fra 27 timer, fordi tekniske problemer i går betød, at tirsdagens tal kun dækkede 21 timer.

De 988 er fundet blandt knap 187.000 prøver, hvilket giver en positivprocent på 0,53. Det er på niveau med i søndags og ellers den højeste andel af smittede blandt de testede siden januar.

Til gengæld falder antallet af indlagte fortsat til nu 161. Det er det laveste tal siden 1. november, altså i over et halvt år. Af dem er 40 på intensiv, heraf 21 i respirator. 

Der er registreret et nyt coronadødsfald.

Der er fortsat et enkelt nedlukket sogn, nemlig Jerne i Esbjerg.

 

https://www.dk-sundhed.dkartikel/nu-er-fem-kommuner-i-risiko-for-at-lukke-ned