DK Sundhed
Nu bliver det nemmere at finde vaccinetid
Fremad bliver det lettere at bestille tid til vaccination, oplyser Danske Regioner. Her bliver Henrik Brian Ditlevsen vaccineret på botilbuddet Aage Holmsvej i Hjørring.
Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix (arkiv)

Nu bliver det nemmere at finde vaccinetid

Danske Regioner har opdateret bookingsystemet, så det bliver mere simpelt at få en tid til coronavaccination.
23. FEB 2021 6.15
TEMA: Corona

Fremover, når de vaccineinviterede borgere skal bestille tid til at få coronavaccinen, vil den første ledige tid i nærheden automatisk dukke op på hjemmesiden.

Det oplyser Danske Regioner, som står bag bookingsystemet på vaccine.dk.

- Fra i dag kan borgerne efter log-in se den første ledige tid til den første vaccine på de fem nærmeste vaccinationssteder. Dermed bliver det lettere for borgerne at se, hvor og hvornår der er en ledig vaccinetid, oplyser Danske Regioner i en skriftlig kommentar.

Systemændringen er trådt i kraft mandag, og den kommer efter, at der har været en del kritik af muligheden for at finde en ledig vaccinetid, fordi man har skullet klikke sig rundt fra sted til sted og fra dato til dato.

Forbedres løbende

En af årsagerne er også, at der ikke automatisk er dukket en tid til stik nummer to op. Det har sendt borgerne på skattejagt i systemet. Ofte uden held.

Noget, man også arbejder på at få fikset hos Danske Regioner.

- Arbejdet med at forbedre brugervenligheden er ikke slut her. Der arbejdes løbende med at forbedre systemet. Den kommende måned er det forventningen, at vacciner.dk samlet vil kunne vise ledige tider for både 1. og 2. vaccination, oplyser Danske Regioner.

Med til historien om, hvorfor det kan være svært at finde en tid, hører også, at der er blevet sendt for mange invitationer ud, i forhold til antallet af vaccinedoser, der i øjeblikket er til rådighed. Det skriver Danske Regioner selv på hjemmesiden.

- Hvis du er blevet inviteret til vaccinationen, kan du opleve ikke at finde en ledig tid. Det skyldes, at der er fortsat begrænsede leverancer af vacciner til Danmark. Du må desværre bevæbne dig med tålmodighed, skriver de.

Ritzau

https://www.dk-sundhed.dkartikel/nu-bliver-det-nemmere-at-finde-vaccinetid