DK Sundhed

Direktører og chefer stod også på liste til overskudsvacciner

Borgmesteren, direktionen og flere chefer i Middelfart Kommune stod på liste med frontpersonale og ældre til at få overskudsvacciner. Kommunaldirektør beklager fejl og vil ikke oplyse, om han har modtaget vaccine.
17. MAR 2021 20.15
TEMA: Corona

MIDDELFART: Sammen med frontpersonale og sårbare, ældre plejehjemsbeboere og stik imod sundhedsmyndighedernes anbefaling stod navnene på en lang række spidser i Middelfart Kommune på en officiel liste over, hvem der skulle have gavn af kommunens overskudsvacciner mod coronavirus.

Det erkender kommunaldirektør Willy Feddersen nu over for TV2 Fyn.

Listen talte kommunens krisestab; borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S), alle i den kommunale direktion, en række afdelingschefer samt flere administrative medarbejdere i kommunen.

Den 23. december blev listen sendt ind til Statens Serum Institut - selvom Middelfart Kommune så sent som dagen forinden havde fået direkte besked om, at listerne netop ikke skulle indeholde krisestaben men i stedet frontpersonale med meget borgerkontakt.

- Det er i al sin enkelthed en fejl, som vi må beklage. Tingene gik ufatteligt hurtigt i december med mange skiftende meldinger om, hvem der var inde i vaccinationsloopet. Jeg havde den opfattelse, at den kreds blev skrevet ud af listen, efter vi fik de nye retningslinjer, og jeg blev først i mandags klar over, at vi havde sendt en fejlagtig liste ind, siger Willy Feddersen til TV2 Fyn.

Det rigtige sted på det rigtige tidspunkt

Kommunens ringeliste kom frem, da Fyens.dk afslørede, at den 46-årige borgmester i Middelfart Johannes Lundsfryd Jensen (S) havde snydt sig foran i vaccinekøen, da han nytårsaftensdag blev vaccineret mod coronavirus. Borgmesteren var til stede på et plejehjem for at overvære, at de første borgere i kommunen fik første stik, og da der var vacciner i overskud, takkede borgmesteren ja til også at få et skud vaccine i skulderen.

Johannes Lundsfryd Jensen beklagede efterfølgende den beslutning på sin Facebook-profil.

Johannes Lundsfryd Jensens kommunaldirektør, 58-årige Willy Feddersen, gjorde sig bemærket i en rundspørge, som TV2 Fyn lavede i forrige uge - men faktisk for ikke at sige noget. Efter avisens afsløring af borgmesterens vaccinekoks, spurgte TV 2 Fyn samtlige borgmestre og kommunaldirektører i de ti fynske kommuner, om de er blevet vaccineret mod coronavirus.

Alle svarede - og alle svarede nej - undtagen Willy Feddersen, der ikke ville svare på det, da der er tale om et privat helbredsanliggende. Selvom alle hans direktørkollegaer i de andre kommuner altså frivilligt gerne ville oplyse det. Willy Feddersen er dog fortsat ikke villig til at oplyse, om han er blevet vaccineret.

- Mit svar er stadigvæk det samme. Jeg oplyser hverken noget om mig selv eller andre. Det er et personligt sundhedsanliggende.

Spørgsmålet er nu, hvem der helt præcist står på kommunens ringeliste, om de har været taget i brug, og altså om der er andre end borgmesteren, der har udnyttet sin stilling i kommunen til at få en vaccine, de ikke var berettiget til.

TV2 Fyn har bedt om aktindsigt i den konkrete liste, men har fået afslag med den begrundelse, at der er tale om personfølsomme oplysninger.

ibs

https://www.dk-sundhed.dkartikel/direktoerer-og-chefer-stod-ogsaa-paa-liste-til-overskudsvacciner