DK Sundhed

Brøndby, Holstebro og København er også i risiko for nedlukning

Et sogn i København lukkes ned. 932 nye smittede det seneste døgn.
10. MAJ 2021 14.30
TEMA: Corona

Hørsholm skal fortsat være lukket ned mindst en uge endnu, og også Brøndby, Holstebro og Københavns kommuner er i risiko for nedlukning. Det viser dagens oversigt fra Statens Serum Institut.

En kommune skal lukke ned, hvis den såkaldt testjusterede incidens er over 250. Hørsholm er med i dag 267 på vej ned mod grænsen, men uden at nå den endnu. Først når kommunen har været under de 250 syv dage i træk, får den lov at genåbne. 

SSI har givet gul farve, som indikerer risiko for nedlukning, til Brøndby med testjusteret incidens på 168, Holstebro med 166 og København med 153. Det er lavere tal end i går for Brøndby og Holstebro, men en stigning for København.

I København skal Tingbjerg sogn fra dag lukkes ned, efter at tre nøgletal her er nået over grænsen for nedlukning. I forvejen er Rungsted sogn i Hørsholm og Sønderbro sogn i Horsens lukket ned. 

932 nye smittede

Siden i går er 932 personer testet positiv med pcr-test. De er fundet blandt knap 170.000 prøver, hvilket giver en smitteprocent på 0,55 - den højeste siden januar, men kun marginalt højere end flere dage i den forløbne uge.

Der er 153 indlagte med covid-19 - en lille stigning i forhold til de seneste to dage, hvilket imidlertid er typisk ovenpå en weeekend, da tallet opgøres, før der udskrives patienter mandag formiddag.

Der er nu kun 27 på intensiv, heraf 17 i respirator.

Størst incidens er der fortsat i Hørsholm efterfulgt af Holstebro, Brøndby, Høje-Taastrup, København og Gentofte.

Ikke alarmerende

Det nuværende smitteniveau viser en forventet stigning, efter at blandt andet restauranter og værtshuse er blevet genåbne, konstaterede sundhedsminister Magnus Heunicke (S) mandag middag på et pressemøde. Han kaldte tallene "ikke alarmerende".

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, hæftede sig ved, at næsten en tredjedel af alle personer over 16 år nu har fået første eller begge vaccinestik.

- Vi har meget få indlagt på intensivafdelingerne nu. Det er bestemt noget, vi kan håndtere i sundhedssystemet, sagde han på pressemødet.

https://www.dk-sundhed.dkartikel/broendby-holstebro-og-koebenhavn-er-ogsaa-i-risiko-for-nedlukning