DK Sundhed

Børneliv i sund balance rykker ind i flere kommuner

Nordea-fonden støtter 'Børneliv i balance' i tre kommuner, der skal gøre det lettere for at børn at få en sund livsstil med mere natur og bevægelse.
22. AUG 2020 11.00

AALBORG: Flere lokalområder i Aalborg skal styrkes med projektet 'Børneliv i sund balance', så de skaber et bedre grundlag for en sund livsstil med mere bevægelse og natur i hverdagen, oplyser kommunen.

Det femårige projekt støttes af Nordea-fonden, og Albertslund, Frederikssund og Aalborg kommuner deltager i det projektet. Erfaringerne fra projektet deles løbende med øvrige kommuner.

- Det glæder mig, at Aalborg Kommune er med i projekt 'Børneliv i sund balance'. Vi ved, at det er rigtig vigtigt at få givet børn nogle sunde vaner fra start for bedre at kunne fastholde en sund livsstil på længere sigt. I projektet flytter vi fokus fra det enkelte barn til at lokalområdet tager et fælles ansvar for alle børns sundhed. Sundhedsplejen, dagtilbud, skole, lokale foreninger og erhvervsdrivende skal sammen med børnefamilierne gøre det nemmere og mere attraktivt at spise sundt og være fysisk aktiv, siger Jan Thaysen (V), fungerende rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen, der bliver suppleret af Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen.

Målet er, at alle relevante voksne i lokalsamfundet - herunder forældre, sundhedspleje, dagtilbud, skole, erhvervsliv og lokale idrætsforeninger - arbejder sammen og tager fælles ansvar for at styrke sundheden og trivslen hos de lokale børn.

Projekt 'Børneliv i sund balance' skal udvikles i efteråret 2020 og foråret 2021 i tæt samarbejde mellem eksperter på de forskellige områder samt de kommunale medarbejdere og borgere, som har stor viden om den daglige aktivitet.

  • Projektet har en tidsramme på fem år og kører fra 2020 til 2024.
  • Efter projektperioden har kommunerne forpligtet sig at fastholde fokus på projektets målsætninger i yderligere fem år.
  • Nordea-fonden støtter projektet med 22.725.600 kr.

Ulighed i børns sundhed

  • Der er en dobbelt så stor andel af overvægt eller svær overvægt blandt skolebørn i lav socialgruppe (16 pct.) end blandt børn i høj socialgruppe (8 pct.).
  • Der er flere skolebørn, som ikke udfører hård fysisk aktivitet ugentligt i fritiden, i lav socialgruppe (17 pct.) end i høj socialgruppe (7 pct.).
  • Andelen af skolebørn, som drikker sodavand med sukker dagligt, er markant større i lav socialgruppe (14 pct.) end i høj socialgruppe (5 pct.).

Kilder: Skolebørnsundersøgelsen 2018, Statens institut for Folkesundhed, SDU, 2019 og Amsterdam Healthy Weigth Programme

ibs

https://www.dk-sundhed.dkartikel/boerneliv-i-sund-balance-rykker-ind-i-flere-kommuner